Prawdziwie włoska restauracja – jak ją rozpoznać?

Włoskie restauracje to w większości polskich miast najpopularniejszy rodzaj restauracji. Cenimy włoskie jedzenie bo jest pyszne, treściwe i ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej jemy makarony. Mocniej wrażliwi konsumenci smakują równie pyszne potrawy takie jak risotto, polentę i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za smaczną restauracją włoską należy przyjrzeć się kilku elementom: jak wiele półproduktów rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie są również nie tak popularne włoskie potrawy, czy karta win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to bogata wielość smaków oraz jedzenie z różnych części Włoch. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy smak Włoch.

Kuchnia włoska jest łatwa, co nie zmienia tego, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni w Europie .

Wykwintne wina włoskie

Żadna restauracja włoska, która ubiega się do bycia ekskluzywnym miejscem na gastronomicznej mapie regionu, nie powinna zapominać wina. Posiłek w stylu włoskim koniecznie powinien zawierać też wino. Odrobina alkoholu to przy włoskim posiłku norma. restauracja włoska La grande Mamma w Krakowie Klasyczne włoskie wina to zdecydowanie toskańskie vin santo, lombardyjskie oltrepo pavese oraz monti z Sardynii. Restauracja włoska – o ile rzeczywiście chce być postrzegana jako prawdziwie włoska, musi mieć szeroką kartę win.

Klasyczna włoska restauracja

Mając ochotę zrozumieć wyjątkowość włoskiego gotowania bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie przyrządzić nie tylko pizzę i makaron.
Zobacz film

Dodaj komentarz